Inloggen

Het Landelijk Opleidingscentrum Kindermishandeling

Het opleidingsaanbod van het LOCK richt zich op de intersectorale aanpak van kindermishandeling en scholing in diagnostiek en behandeling. We bieden opleidingen, methodiektrainingen, studiedagen, symposia en lezingen voor professionals die werken met kinderen en gezinnen.
LEES MEER OVER VISIE VAN HET LOCK

Uitreiking van Dantzig-penning 2016

De van Dantzig-penning wordt eens per twee jaar uitgereikt aan iemand die zich op het gebied van de aanpak van kindermishandeling bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt en onderscheiden. De penning is een teken van waardering en erkenning. Tevens betekent de toekenning van de penning voor de laureaat de opdracht om deze verdienstelijkheid optimaal te blijven waarmaken.

Eerder mochten Herman Baartman (2006), Andries Rouvoet (2008), Gemma Kobessen (2010), Francien Lamers-Winkelman (2012) en Rob Bilo (2014) de penning in ontvangst nemen.

Dit jaar wordt de van Dantzig penning uitgereikt tijdens het LOCK congres op 29 september 2016 

Over de Van Dantzig-penning
In 1999 werd de Reflectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling (RAAK) opgericht door Dries van Dantzig, Stan Meuwese en Jan Willems. Het doel was om het thema kindermishandeling hoog op de politieke agenda te krijgen. De actiegroep werd in 2000 een formele stichting, geleid door Dries van Dantzig. Na het overlijden van Van Dantzig in november 2005 liet het bestuur van RAAK ter nagedachtenis een bronzen penning slaan. De penning wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een persoon die zich op het gebied van de aanpak van kindermishandeling bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt en onderscheiden. In 2013 is RAAK opgeheven en heeft het bestuur van RAAK de NeSPCAN verzocht de tweejaarlijkse uitreiking van haar over te nemen. Meer weten over het werk van NeSPCAN klik op onderstaand logo.

NeSPCAN_Logo_RGB