Sanne Lania

Sanne Lania

In mijn trainingen vind ik het belangrijk om een ontspannen open sfeer te creëren, zodat een ieder optimaal kan profiteren van een trainingsdag. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij wat de deelnemers al meebrengen en daar nieuwe of verdiepende kennis en expertise aan toe te voegen. Ik houd van de interactie met de deelnemers en hoop met mijn enthousiasme en ervaring bij te dragen de behandeling en begeleiding aan kinderen en gezinnen die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt (zoals huiselijk geweld). In mijn trainingen motiveer ik mensen altijd om te oefenen, omdat dat maakt dat je nieuwe stof echt eigen kan maken.

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together“

Na het afronden van mijn studie Orthopedagogiek in Groningen werkte ik tien jaar in twee verschillende justitiële jeugdinrichtingen, respectievelijk JJI ’t Poortje en JJI Rentray (tegenwoordig Plurijn). Daarnaast werkte ik bij een algemene GGZ-polikliniek. Ik heb ruime ervaring in (trauma) behandeling van kinderen, adolescenten en (jong) volwassenen. In mijn behandelingen werk ik altijd vanuit een systemische visie.

Kenter Jeugdhulp

Tijdens dit werk werd het mij al snel duidelijk dat veel van de problemen en klachten van deze kinderen en jongeren samenhangen met (vroegkinderlijke) chronische traumatisering. In 2013 heb ik de overstap gemaakt naar het Haags Kinder- en Jeugdtherapeuticum (traumacentrum) en ben ik me verder gaan specialiseren in de diagnostiek en behandeling van traumagerelateerde problematiek bij kinderen. waaronder hechtingsproblematiek. Sinds 2016 heb ik bij het Kinder- en Jeugd Traumacentrum (KJTC) van Kenter Jeugdhulp gewerkt als GZ-psycholoog en als teamleider. Per januari 2021 ben ik gestart met de opleiding tot Klinisch Psycholoog Specialist, waardoor ik op verschillende afdelingen binnen Kenter Jeugdhulp werk. Naast mijn werk met cliënten, ben ik de projectleider van het project “Implementatie Traumasensitief Hulpverlenen”.

Naast mijn werk als behandelaar ben ik een ervaren docent/trainer. Meer dan 10 jaar heb ik les gegeven bij de Universitaire Postmasteropleiding Orthopedagogiek en ook verschillende trainingen, cursussen en workshops gegeven op uiteenlopend gebied. Ik ben opgeleid als GZ-psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut, EMDR-supervisor en Orthopedagoog-Generalist.

 

Overige informatie

Expertise Sanne Lania

  • Trauma
  • Huiselijk geweld en kindermishandeling
  • Hechting

Registraties van Sanne Lania

  • Vereniging EMDR (VEN)
  • Vereniging voor Gedragstherapie en cognitieve therapie (VGCT)
  • Nederlandstalige Vereniging voor Psycho Trauma (NtPT)
  • BIG-registratie
  • CRKBO geregistreerd docent