Marleen Derks

Marleen Derks

Een training is zoveel meer dan alleen kennisoverdracht! Samen met deelnemers een dag leren, ontdekken, reflecteren, bevragen en lachen dat is waar het volgens mij om draait.

Ruim 16 jaar ben ik werkzaam met gezinnen waarin huiselijk geweld aan de orde van de dag is. Mijn achtergrond richting is Pedagogiek en transculturele systeembenadering. Al tijdens mijn opleiding ben ik in de aanpak Huiselijk Geweld en Kindermishandeling gaan werken en ik heb aan de wieg gestaan van de Oranje Huis aanpak.

De Oranje Huis-aanpak

Deze aanpak richt zich op gezinnen die te maken hebben met huiselijk geweld en hiervoor een beroep doen op de vrouwenopvang. De aanpak combineert de opvang met systeemgerichte hulp aan het hele gezin. Er wordt gewerkt aan veiligheid, herstel en het duurzaam stoppen van het geweld.

De impact van de problematiek motiveert me altijd weer om aan de slag te gaan en een bijdrage te leveren aan het stoppen van onveiligheid in gezinnen. Dat kan door middel van een training geven maar ook door landelijke ontwikkelingen te volgen, in werkgroepen deel te nemen en beleid te implementeren. Trainingen maak ik daarbij ook altijd actueel en gelinkt aan goed onderbouwde interventies.

Blijf Groep

Bij Blijf Groep train en coach ik hulpverleners om methodisch met de cliënt te werken. In de rugzak van hulpverleners zit vaak enorm veel kennis. Mijn uitdaging is om die kennis naar boven te laten komen zodat ze die kunnen inzetten. Daarnaast natuurlijk ook om weer wat kennis toe te voegen. De focus nu is vooral het traumasensitief en gendersensitief werken binnen de huidige methodieken als Veerkracht en Krachtwerk.

Training geven

Naast Blijf Groep heb ik mijn eigen bedrijf Wel*Zijn en vanuit daar train ik hulpverleners, leerkrachten, verpleegkundige, artsen in de meldcode, traumasensitief werken en complexe scheidingen. Vanuit mijn bedrijf train in geregeld met plezier voor Het LOCK en TIMM Consultancy.

Anderen omschrijven mij als trainer als actief en een doener. Ik werk graag met verschillende stijlen en werkvormen om zo iedere deelnemer goed te bedienen. Ik vind het belangrijk dat er een sfeer is waarin geleerd kan worden. Een training moet een dag zijn die je over een paar maanden je nog kan herinneren en waar je echt in de praktijk iets mee kunt. Morgen in je gesprek kan je dus direct iets toepassen. Met die gedachte ontwikkel ik een programma en met die energie ga ik de dag in. Tot nu toe levert dat altijd een leerzame dag op!

Overige informatie

Marleen Derks

 Marleen Derks

Marleen Derks

  • Licentie Traumasensitief onderwijs
  • CRKBO geregistreerd docent

Wat zeggen deelnemers over Marleen Derks

“Super leuke training, afwisselend, prettige en fijne toon en energie”

“Geweldige training, veel activiteiten waardoor de training levendig werd”.

“Veel theorie besproken en ook uitgevoerd tijdens oefeningen. Zorgde voor een veilig leerklimaat om ook te oefenen met de acteur”.

Reacties van trainees

Sarah Cornelis

Sarah

Op woensdag 6 maart 2024 heb ik deelgenomen aan het eerste Special Event TSO. Eerst erg getwijfeld of ik zou deelnemen. In de uitnodiging stond namelijk dat het vooral ging om het delen van ervaringen in het werken met kinderen met trauma in de klas. Als psycholoog heb ik meer een coachende rol en ben ik vaak niet rechtstreeks betrokken bij de leerlingen zelf. Maar wat ben ik blij en dankbaar dat ik toch geweest ben. Weer veel nieuwe inzichten gekregen, praktisch aan de slag gegaan en echt weer handvatten gekregen om op school mee aan de slag te gaan. Een echte aanrader en verrijking op de basisopleiding. Sarah
Linkpagina Het LOCK