Jeanine te Velthuis

Jeanine te Velthuis

Jeanine te Velthuis. Van jongs af aan ben ik iemand die altijd snel wil gaan. Dat heeft ergens misschien iets met mijn sportachtergrond te maken. Binnen mijn werk heb ik echter geleerd om ook vanuit mijn rust te luisteren naar wat een ander te zeggen heeft, maar ook doet. Pas dan leer je wat iemand interesseert en ook beweegt.

Ik ben goed in dingen doen en ervaren. Het onthouden zit er wel in, maar vooral ervaren en doen, dat is iets wat mij beweegt en bezighoudt. In mijn trainingen zul je dan ook niet alleen luisteren, maar vooral ervaringen opdoen door je eigen praktijkervaringen in te brengen.

Ik ben mijn carrière ooit begonnen in de specialistische GGZ en daar nu ook weer werkzaam als GZ-psycholoog bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum in Haarlem. Ik heb ervaring in de diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren met ernstige gedragsproblemen, en traumatische ervaringen. Vanuit mijn werk in de residentiële jeugdzorg, waaronder ook de jeugdzorg-Plus, heb ik ervaren hoeveel impact het op een (gezins)systeem heeft als het niet lekker loopt in de thuissituatie.

Vaak zien we óf internaliserend óf externaliserend gedrag als het probleem, maar dit is de uitbarsting van de vulkaan met alle problemen die er in liggen opgeslagen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er altijd naar het (gezins)systeem gekeken dient te worden om van daaruit de krachten te halen om weer plezier te kunnen hebben in het leven en te zoeken naar de mogelijkheden, op welke manier dan ook.

Ik hoop anderen te mogen laten ervaren dat er soms in alle duisternis van problemen misschien even geen licht lijkt te zijn, maar in de verste verte jij misschien net dat ene lichtpuntje kan laten weerspiegelen.

In mijn werk heb ik geleerd dat er niet alleen oog moet zijn voor het kind, maar ook voor de hulpvraag en krachten van het kind, de overige kinderen binnen het gezin en de opvoeders. De kracht van mijn werk zit hem in het onder woorden brengen van het gevoel dat iedereen zich gehoord en gezien voelt en dat daar ook wat mee gedaan gaat worden.

Naast begrip voor de vaak ernstige problemen is het voor mij ook een uitdaging om ook met het gezin te zoeken naar de lichtpuntjes en veerkracht bij elkaar zodat er weer gekeken kan worden naar een toekomst.

Overige informatie

Expertise Jeanine te Veldhuis

  • Trauma diagnostiek en behandelingen
  • Trauma sensitief hulpverlenen
  • Taxateur Seksueel grensoverschrijdend gedrag en kindermishandeling
  • Behandeling van slachtoffers mensenhandel

Erkenningen Jeanine te Veldhuis

  • GZ-Psychooog,
  • EMDR,
  • CGT,
  • Schematherapie en
  • ABFT
Linkpagina Het LOCK