Janneke de Vreeze

Janneke de Vreeze

Janneke de Vreeze – van der Valk is orthopedagoog en heeft jarenlange ervaring als leerkracht in het regulier basisonderwijs. Op dit moment werkt zij als orthopedagoog / ambulant begeleider bij Expertisecentrum Gedrag De Loodsboot in Den Haag.

Hier adviseert zij bij vragen over gedrag en maakt zij o.a. deel uit van het Traumateam en het Steunpunt Trauma. Daarnaast werkt zij één dag per week als orthopedagoog op het Gymnasium Novum. Op deze middelbare school begeleidt zij leerlingen (individueel) bij gedrags- of leerproblemen, heeft regelmatig overleg met het zorgteam en ondersteunt de school bij schoolbrede leerling zorg en bij pedagogische vragen op individueel of groepsniveau.

Janneke heeft ruime ervaring in het geven van de training TSO binnen het regulier en speciaal onderwijs.

“Ik krijg energie van het geven van trainingen. Het is elke keer weer mooi om te zien dat mensen ‘aan gaan’, dat mensen aan het denken worden gezet en graag aan de slag willen. Door mijn onderwijsachtergrond probeer ik tijdens trainingen praktische tips en adviezen te geven. Waarmee kan iemand de dag na de training aan de slag in de klas?

Het samen zoeken naar trauma sensitieve verbeteringen in het onderwijs, zonder direct heel het klasse management te moeten veranderen is voor mij elke keer weer een leuke uitdaging.

Eigenlijk heeft elke leerling baat bij traumasensitief onderwijs en ik vind het fijn dat ik daar een bijdrage aan kan geven.”

Ik denk dat mensen vooral leren van en met elkaar. Niet allemaal je eigen wiel uitvinden, maar samen tot mooie ideeën en passende oplossingen komen!

Overige informatie

Expertise van Janneke de Vreeze

  Meer weten over Janneke? Bekijk dan ook eens haar Linkedin profiel

Registraties van Janneke de Vreeze

  • Basis orthopedagoog bij de NVO (met aantekening diagnostiek)
Linkpagina Het LOCK