Almy Jansen

Almy Jansen trainer van Het LOCK

Almy Jansen is 30 jaar werkzaam in de jeugdzorg met uithuisgeplaatste jongeren en hun gezinnen. Ik ben sinds 2 jaar onderdeel van Opvoeden is Teamsport.

Ik geef trainingen en coaching on the job binnen het onderwijs, jeugdzorgorganisaties en kinderopvang gebaseerd op trauma, hechting en de methode Verbindend Gezag®&Geweldloos Verzet. Onze missie is om altijd alle betrokkenen om kinderen heen met elkaar te verbinden en (beter) te laten samenwerken.

Als verbinder past deze missie mij als een warme jas! Samen doen wat nodig is en zo het verschil maken!

“Door de Kracht van Samen maken we een verschil!”

Hier helpt de kennis over trauma enorm bij: als we begrijpen wat trauma doet bij een kind of volwassenen om vervolgens tools te hebben wat je dan als volwassenen kunt doen om goed aan te sluiten en als co regulator te fungeren, gaat dat al een mooie, zinvolle stap zijn! Door de kennis van trauma mee te nemen in Verbindend Gezag®&Geweldloos Verzet lukt het volwassen gezagsdragers nog beter om vanuit die inzichten de-escalerend te werken. Dit helpt niet alleen jouzelf, maar levert ook een herstellende ervaring op voor het kind/ de volwassenen, hetgeen heel passend is bij onze visie en missie.

Ik vind het dus steeds een mooie uitdaging om samen met groepen op pad te gaan tijdens trainingen. Samen met de deelnemers kijken wat al goed gaat en waar zij in de praktijk tegen aanlopen om hen te inspireren met nieuwe kennis. Ervarend leren vanuit rollenspelen vind ik erg krachtig en een belangrijke manier om de theorie te verbinden aan hun dagdagelijkse praktijk.

Overige informatie

Expertise van Almy Jansen

  • Trauma Sensitief Onderwijs
  • Trauma Sensitief Opvoeden
  • Oplossingsgericht werken
  • Verbindend Gezag®&Geweldloos Verzet
  • ReAttach Therapeut

Registraties van Almy Jansen

  • CRKBO docent
  • SKJ geregistreerd.
Linkpagina Het LOCK