Werken aan veiligheid

Bij de aanpak van kindermishandeling is het belangrijk dat we gefaseerd werken aan veiligheid. Eerst een plan voor de directe veiligheid, dan een plan voor stabiele veiligheid en uiteindelijk een plan voor herstel en ontwikkeling.

Als je werkt aan de veiligheid van gezinnen moet je met heel veel aspecten rekening houden. Je kijkt eerst naar wat er in het herstel de directe veiligheid nodig is. Welke zorgen zijn er over actueel gedrag van ouders? Wat heeft al eens voor veiligheid gezorgd? En welke afspraken maken we met elkaar om te zorgen dat er geen nieuwe incidenten meer plaatsvinden? Al deze informatie zet je in het veiligheidsplan.

Daarna onderzoek je wat er in het gezin speelt dat zorgt voor overbelasting, voor stress, boosheid of juist voor apathie, voor niks meer willen of kunnen doen. Hiervoor maak je gebruik van een risicotaxatie instrument zodat je niets over het hoofd ziet. Hieruit komt het hulpverleningsplan voor risicogestuurde hulp.

Als laatste is er aandacht nodig voor de verwerking van alle nare gebeurtenissen. Je focust je op Trauma-geïnformeerde en herstelgerichte zorg. De rol van vrienden en familie is groot gedurende het hele proces.

Trainingen bij het thema Werken aan Veiligheid;

Deel deze pagina

Trainingen die binnenkort starten

Alle trainingen binnen Werken aan veiligheid

Werken aan veiligheid
2 dagen
Werken aan veiligheid
4-daagse training
Werken aan veiligheid
Eendaagse training

Meer informatie

Overige informatie over dit thema

Onze aanpak

Alle trainers van Het LOCK weten hoe het er in de praktijk toe gaat. We werken, of hebben gewerkt in diverse sectoren; o.a. in de jeugdhulp en jeugdbescherming, het brede sociaal domein en de Jeugd- of volwassen GGZ. Wanneer we in de praktijk merken dat er ergens vraag naar is ontwikkelen we nieuw trainingsaanbod.

Je kunt op de site kijken welk aanbod we al ontwikkeld hebben maar we gaan ook graag in gesprek als je een hele andere vraag hebt!

Bekijk onze reviews

Kwaliteit vinden we uiterst belangrijk, we hechten dan ook veel waarde aan reacties van onze trainees.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.