Inloggen
Welkom bij Het LOCK

Het Landelijk Opleidingscentrum Kindermishandeling

Het opleidingsaanbod van het LOCK richt zich op de intersectorale aanpak van kindermishandeling en scholing in diagnostiek en behandeling. We bieden opleidingen, methodiektrainingen, studiedagen, symposia en lezingen voor professionals die werken met kinderen en gezinnen.
LEES MEER OVER VISIE VAN HET LOCK

Team Het LOCK

drs. Yvonne van Pouderoijen

Yvonne van Pouderoijen is coördinator van Het LOCK (Landelijk Opleiding Centrum aanpak Kindermishandeling). Zij is orthopedagoog, expertise Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en heeft jarenlange ervaring in het werken binnen de jeugdzorg als gedragswetenschapper, teammanager, behandelcoördinator, hulpverlener en trainer.

In de rol als inhoudelijk adviseur vanuit het Landelijk Netwerk Veilig Thuis is zij betrokken geweest bij het opstellen van het afwegingskader bij 4 van de 8 beroepsgroepen. Tevens was zij aandachtfunctionaris Triage-instrument en landelijk trainer Triage- Instrument, herziende versie. Naast haar rol als coördinator is Yvonne als inhoudelijk adviseur aangesloten bij de werkgroep jeugdveiligheid bij Kenter Jeugdhulp. Momenteel is zij ook namens Het LOCK onderzoeker bij de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd Noord- Holland op het thema Meldcode & Empowerment.

Anita Jansen is de coördinator backoffice van het LOCK. Daarnaast werkt ze als receptioniste bij Kenter Jeugdhulp en is ze docent pottenbakken bij Atelier 6. Ze is haar loopbaan  begonnen als leerling Z-verpleegkundige, heeft bij de thuiszorg gewerkt en is gastvrouw geweest op de residentiële groepen van OCK het Spalier (nu Kenterjeugdhulp).