Special event Aandachtsfunctionarissen

De aandachtsfunctionaris jonglerend in het wild, als kennisdrager, coach en adviseur
Special event aandachtsfunctionarissen

Ben jij aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling en wil je je expertise up to date houden en delen met mede aandachtsfunctionarissen? Dan hebben wij een inspirerend special event aandachtsfunctionarissen voor jou!

Een dag om connectie te maken met andere aandachtsfunctionarissen, om samen te leren van successen en dilemma’s maar ook om te ervaren dat je onderdeel bent van een groep professionals met allemaal dezelfde missie.

Als aandachtsfunctionaris ben je specialist en aanspreekpunt in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling en het gebruik van de meldcode. Je bent ook coach en steunfiguur voor je team. Dat zijn een hoop rollen voor een ‘neven’ functie.

Na dit special event aandachtsfunctionarissen heb je;

Deel deze pagina

Praktische informatie

€355 p.p
Utrecht
SKJ hbo 7.00 punten
Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Beschikbaarheid

Startdatum Start - eindtijd Locatie Plekken
7 oktober 2024 van 09:30 tot 16:30 Utrecht 25

Overige informatie

Programma Special event aandachtsfunctionarissen

Ochtendprogramma:

  • De rol en taak van aandachtsfunctionaris als kennisdrager en adviseur/coach in de keten.
    Wat vraagt deze rol aan competenties.
    Waar schuren deze rollen en hoe switch je tussen verschillende taken?
  • Feitelijk en objectief signaleren: hoe blijven we hierin scherp
  • Hoe maken we gebruik van de gezinsprofielen in ons werk bij het signaleren

Middagprogramma waarin je aan de slag gaat in een carrousels met verschillende werkvormen;

  • Samenwerken aan veiligheid
  • Tools voor de casuïstiek bespreking
  • Ruimt om eigen casuïstiek te bespreken en om andere vraagstukken in te brengen

Ben jij aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling en wil je je expertise up to date houden en delen met mede aandachtsfunctionarissen? Dan hebben wij een inspirerend aanbod.

Als aandachtsfunctionaris ben je specialist en aanspreekpunt in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling en het gebruik van de meldcode. Je bent ook coach en steunfiguur voor je team. Dat zijn een hoop rollen voor een “neven” functie. Tijdens deze dag gaan we dieper in op de vaardigheden die deze rollen van je vragen. Je krijgt handvaten zodat je zowel kennisdrager als coach kunt zijn. En je leert hoe je rondom het thema veiligheid, inhoudelijk scherp, analytisch en steunend kunt zijn voor medewerkers en ketenpartners.

Wat gaan we doen op dit special event aandachtsfunctionarissen?

Tijdens deze dag, dompelen we je onder in de nieuwste inzichten en wat onderzoek ons leert. Staan we stil bij werkende principes en competenties en gaan we aan het werk met vragen uit de praktijk. Ook maken we de vertaalslag naar samenwerken aan veiligheid en de rol van de aandachtsfunctionaris in de veiligheidsketen. Hoe ga je om met verschillen in inzicht? En wat is je rol bij besluitvorming?

Na afloop ben je helemaal opgefrist met het integreren van de gezinsprofielen in de meldcode, kun je collega’s coachen en adviseren t.a.v. het feitelijk signaleren en het gesprek met de client, weet je hoe je tot een gedegen analyse komt en heb je kennis van nieuwe tools die passend zijn bij casuïstiek besprekingen en het thema veiligheid.

Deze dag is de aftrap van nog heel veel mooie activiteiten voor aandachtsfunctionarissen! Omdat jij de spil bent in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling willen we je ondersteunen in je functie met kennissessies, masterclasses, verdiepende bijeenkomsten en nog veel meer!

Ben je op zoek naar een uitgebreide training die je helemaal klaar stoomt voor de functie van aandachtsfunctionaris? Dan hebben we een 3-daagse training voor jou. Onze trainers zijn aangesloten bij Hobeon zodat je je na afloop van de training aan kunt sluiten bij het Landelijke netwerk van de LVAK.

Reflectielab

Ben je als aandachtfunctionaris op zoek naar meer mogelijkheden voor intervisie en reflectie? het LOCK werkt hierin graag samen met het Reflectielab.

Wil je samen met je intervisiegroep of team reflecteren in een nieuwe stijl? Volop inspiratie, nieuwe inzichten en werkvormen? Tijdens sessies leer je nieuwe intervisie- en reflectievormen en ga je enthousiast, geïnspireerd en met een hoop nieuwe inzichten aan de slag met de leervraag.

Wil je direct praktische tips en tools? Kijk dan eens op de inspiratiepagina van het Reflectielab.

Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.

Overige trainingen binnen het thema Kindermishandeling en huiselijk geweld

Kindermishandeling en huiselijk geweld
Eendaagse bijeenkomst
Kindermishandeling en huiselijk geweld
3 uur
Kindermishandeling en huiselijk geweld
Webinar van 2 uur
Kindermishandeling en huiselijk geweld
Driedaagse training
Kindermishandeling en huiselijk geweld
Eendaagse training
Linkpagina Het LOCK