ouderlijke conflicten en posttraumatische stress bij kinderen

De relatie tussen ouderlijke conflicten en posttraumatische stress bij kinderen in gezinnen verwikkeld in een complexe conflictscheiding.
ouderlijke conflicten en posttraumatische stress bij kinderen

In gezinnen waar conflicten blijvend escaleren hebben kinderen weinig aan enkel een behandeling bij een psycholoog voor de gevolgen ervan. De impact van dergelijke destructieve ouderlijke conflicten op alle gezinsleden vraagt om interventies die zich niet alleen op het kind richten, maar ook op de ouders en zelfs op het sociale netwerk van ouders.

In gezinnen verwikkeld in een vechtscheiding heeft Margreet Visser laten zien dat als ouders het idee hebben dat hun sociale netwerk (vrienden, familie enzovoorts) de andere ouder afkeurt, ze meer conflicten met elkaar hebben, omdat ze minder geneigd zijn elkaar te vergeven.

De mensen om het gezin heen kunnen dus een belangrijke rol spelen bij het in stand houden of zelfs verergeren van de conflicten. Wanneer kinderen als gevolg van heftige conflicten tussen ouders een trauma-gerichte interventie nodig hebben, is het dus ook nodig dat de interventie zich op de ouders richt en op het sociale netwerk. Dit komt de emotionele veiligheid en dus de kinderen ten goede

Na deze masterclass over ouderlijke conflicten en posttraumatische stress bij kinderen;

Deel deze pagina

Praktische informatie

€49 p.p
Online
SKJ 2 punten
Alle professionals die werken met kinderen en ouders

Beschikbaarheid

Er zijn op het moment geen trainingen beschikbaar. Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen omtrent deze training

Hou mij op de hoogte

Voornaam *
Achternaam *
Email *
Telefoonnummer *

Overige informatie

Programma masterclass ouderlijke conflicten en posttraumatische stress bij kinderen

    • Volgt z.s.m.

Deze masterclass is een van een serie zeer interessante masterclasses die we aanbieden.

Inhoud masterclass ouderlijke conflicten en posttraumatische stress bij kinderen

  • Volgt zo spoedig mogelijk

Margreet Visser is klinisch psycholoog bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum van Kenter Jeugdhulp en gepromoveerd binnen de Academische Werkplaats aanpak Kindermishandeling.

Alvast een podcast met Margreet Visser luisteren, klik hier.

Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.
Linkpagina Het LOCK