Horizonmethodiek na seksueel misbruik

Horizonmethodiek na seksueel misbruik

De Horizonmethodiek na seksueel misbruik is een traumagerichte cognitief-gedragstherapeutische groepsbehandeling voor kinderen en jongeren. Een groepsbehandeling met psychomotorische interventies en een parallel aanbod voor de ouders/verzorgers.

In deze training richten we ons op het aanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar) die seksueel misbruik hebben meegemaakt.

Na de training Horizonmethodiek na seksueel misbruik:

Deel deze pagina

Praktische informatie

Prijs op aanvraag

Beschikbaarheid

Startdatum Start - eindtijd Locatie Plekken

Overige informatie

De Horizonmethodiek wordt op dit moment herschreven door Merijn van de Vliet en Francien Lammers-Winkelman. Zodra deze klaar is komen we met een nieuw trainingsaanbod.

De Horizonmethodiek na seksueel misbruik

De Horizonmethodiek is een traumagerichte cognitief-gedragstherapeutische groepsbehandeling voor kinderen en jongeren. Een groepsbehandeling met psychomotorische interventies en een parallel aanbod voor de ouders/verzorgers. Er is een Horizonmethodiek ontwikkeld voor kinderen die ruzies en geweld in het gezin hebben meegemaakt én een voor kinderen die seksueel misbruik hebben meegemaakt.

In deze training richten we ons op het aanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar) die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Vast onderdeel van de Horizonmethodiek is de ouderbegeleidingsgroep voor de niet-misbruikende ouder(s), inclusief een voorbereidend programma gedurende zes weken voor de ouders, voorafgaande aan de therapiegroep voor de kinderen. Na zes weken vindt de ouderbegeleidingsgroep parallel aan de kindergroep plaats, zodat ouders en kind tegelijkertijd, en regelmatig samen, aan de slag gaan.

Training

In deze training leer je de opbouw en de rationale van de verschillende onderdelen van de Horizonmethodiek goed kennen: traumaverwerking voor kinderen in een groep met gebruik van psychomotorische interventies, een parallelaanbod voor ouders inclusief voorbereidend programma en ouder-kind interactiesessies. De training biedt theoretische achtergrondkennis, veel praktijkvoorbeelden, video’s en oefenmogelijkheden in de groep van een aantal onderdelen.

Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.

Overige trainingen binnen het thema Seksualiteit en seksueel misbruik

Seksualiteit en seksueel misbruik
Seksualiteit en seksueel misbruik
Seksualiteit en seksueel misbruik
Eendaagse training
Linkpagina Het LOCK