Gesprekken met ouders over kindermishandeling

De kunst van oprecht contact maken
Gesprekken met ouders

Gesprekken met ouders
In gesprek gaan met ouders bij signalen van kindermishandeling is geen makkelijke opdracht. Vraag jij je bijvoorbeeld ook wel eens af hoe iemand er nou toe kan komen om zijn eigen kind te mishandelen? Wat daaraan ten gronde slag heeft gelegen? En denk je dan ook stiekem wel eens dat het wel hele slechte ouders moeten zijn?

Het is een kunst om in contact te komen en samenwerking te vinden, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Als je het onderwerp bespreekbaar wilt maken, kun je zomaar te maken krijgen met je eigen ongemak of een muur van weerstand bij ouders. Eigen ongemak en de weerstand van ouders zijn beter te hanteren als je begrijpt waar die vandaan komen.

Met oprechte nieuwsgierigheid en een gelijkwaardige houding, kom je beter in contact. Vanuit die betrokkenheid kun je ouders zien in hun kwetsbaarheid én hun kwaliteiten. En dat vergroot de kans op de samenwerking die nodig is om tot veiligheid te komen.

Makkelijk gezegd, lastiger gedaan.

Na deze online masterclass Gesprekken met ouders over kindermishandeling:

Deel deze pagina

Praktische informatie

€49 p.p
Online - 09:30 tot 11:30
SKJ 2 punten
Gedragsdeskundigen en andere belangstellenden

Beschikbaarheid

Er zijn op het moment geen trainingen beschikbaar. Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen omtrent deze training

Hou mij op de hoogte

Voornaam *
Achternaam *
Email *
Telefoonnummer *

Overige informatie

Gesprekken met ouders over kindermishandeling; de kunst van oprecht contact maken

  • Oprecht contact met ouders
  • Kindermishandeling bespreekbaar maken zonder in de strijd te komen
  • Je eigen visie op ouderschap en de invloed daarvan op je houding en positie t.o.v. ouders
  • Handvatten voor gespreksvoering vanuit de Transactionele Analyse

Gesprekken met ouders over kindermishandeling; de kunst van oprecht contact maken

Om goed in gesprek te komen met ouders, is het belangrijk om echt te begrijpen hoe het kan dat ouders hun kinderen verwaarlozen, mishandelen, misbruiken; soms zelfs allemaal tegelijk. In deze training leer je meer over de dynamiek die er achter schuilgaat. Dat maakt het makkelijker om erover in gesprek te komen met ouders.

Ouders kunnen zien en horen in hun ouderschap, zowel in hun kwetsbaarheid als in hun kwaliteiten, en zowel in hun falen als in hun veerkracht. Als ouders die betrokkenheid ervaren, vergroot je de kans op samenwerking en beweging.

Je leert de Transactionele Analyse toe te passen in gesprekken met ouders. Een heel praktisch model dat inzichtelijk maakt wat er gebeurt in interactie. Het biedt handvatten om zelf stevig te staan en duidelijker te zijn in je communicatie. En het geeft meer ontspanning en lichtheid om de gesprekken met ouders aan te kunnen gaan, zodat je aan het eind van de dag meer energie overhoudt.

Deze online masterclass is een uit de serie van 6 die we vanuit het LOCK verzorgen. Meld je je aan voor alle 6 de masterclasses dan kun je een gratis volgen. Neem hiervoor contact met ons op.

Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.
Linkpagina Het LOCK