Dynamiek van Huiselijk geweld en kindermishandeling

Je ziet het pas als je de dynamieken doorhebt
Dynamiek van Huiselijk geweld en kindermishandeling

Wanneer we op tijd de dynamiek van huiselijk geweld en kindermishandeling herkennen en we de juiste stappen zetten kan erger voorkomen worden. Maar wat zijn dan die signalen en welke stappen kun je zetten? Wat is de dynamiek van Huiselijk geweld en kindermishandeling?

Met deze training vergroot je je gevoeligheid voor de signalen van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Immers wanneer je de juiste kennis hebt zul je de dynamiek ook eerder herkennen. Je hoort de ervaringsverhalen van ervaringsdeskundigen en praktijksituaties worden gedeeld en besproken.

Na deze training Dynamiek van Huiselijk geweld en kindermishandeling:

Deel deze pagina

Praktische informatie

Prijs op aanvraag
SKJ 4.5 punten en registerplein 4.5 punten
Iedereen die werkzaam is binnen het sociaal domein zoals maatschappelijk werkers, jeugdprofessionals en gedragsdeskundigen werkzaam bij lokale teams, CJG, WMO, Veilig Thuis, etc.

Beschikbaarheid

Er zijn op het moment geen trainingen beschikbaar. Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen omtrent deze training

Hou mij op de hoogte

Voornaam *
Achternaam *
Email *
Telefoonnummer *

Overige informatie

Dynamiek van Huiselijk geweld en kindermishandeling

  • Reddersdriehoek
  • Levensloop
  • ACEs en ouderschap
  • Partnergeweld
  • Kindermishandeling
  • Ouderenmishandeling
  • Wat te doen in de praktijksituaties?
  • Wat is onze taak?

Wanneer we op tijd geweld in afhankelijkheidsrelaties signaleren en we de juiste stappen zetten kan erger voorkomen worden.

Daarvoor is het belangrijk dat je patronen doorziet, dat je begrijpt in welke verschillende situaties geweld kan ontstaan, wat de signalen zijn die je kunt oppikken, maar ook hoe ingewikkeld de dynamieken zijn die er spelen bij huiselijk geweld en kindermishandeling.

Iedereen heeft een eigen rol in het proces van het doorbreken van het geweld. Als omstaander, betrokken familielid of vriend maar ook als professional die even of voor langer betrokken is. Ook al is het effect niet altijd direct zichtbaar, iedere actie kan weer een zaadje zijn die bijdraagt aan groei, aan verandering van de dynamiek.

Met deze training vergoot je je gevoeligheid voor de signalen van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Immers wanneer je de juiste kennis hebt zul je de dynamiek ook eerder herkennen. Je hoort de ervaringsverhalen van ervaringsdeskundigen, we gebruiken de uitkomsten uit onderzoek naar ingrijpende jeugdervaringen, het onderzoek met de titel ‘Een kwestie van lange adem’ en praktijksituaties.

Een belangrijk doel is om jouw handelingsverlegenheid te verminderen. Jouw kennis en je vaardigheden te vergroten zodat je handelingsbereidheid groter wordt. Zodat je tijdig het gesprek aan gaat over signalen die je tegenkomt. Maar ook dat je bewust bent van de risicofactoren die kunnen zorgen voor een toename van stress en onveiligheid in de thuissituatie en wat het effect daarvan is op ouderschap en partnerschap. Dat je aan de hand daarvan het gesprek aan gaat over de risicofactoren met de interne aandachtsfunctionarissen en de cliënt of inwoner.

Deze training sluit goed aan bij de training Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en kan samen ingekocht worden.

Margreet Timmer

Heb je vragen over de training?

Bekijk onze Veel gestelde vragen of neem contact op met Margreet voor meer informatie.

Overige trainingen binnen het thema Kindermishandeling en huiselijk geweld

Kindermishandeling en huiselijk geweld
Eendaagse bijeenkomst
Kindermishandeling en huiselijk geweld
3 uur
Kindermishandeling en huiselijk geweld
Webinar van 2 uur
Kindermishandeling en huiselijk geweld
Driedaagse training
Kindermishandeling en huiselijk geweld
Eendaagse training
Linkpagina Het LOCK