Inloggen

Opleidingsaanbod

Het is onze gedeelde verantwoordelijkheid om kindermishandeling aan te pakken. Toch voelen veel professionals zich onvoldoende toegerust en komt effectieve hulp voor kinderen en gezinnen vaak onvoldoende op gang. Het LOCK bouwt mee aan een oplossing met een opleidingsaanbod op maat.

Omgaan met weerstand bij cliënten – motiverende gespreksvoering

Training Motiverende gespreksvoering
Eendaagse training
Accreditatie: SKJ 12
Prijs: € 295

Vergroot uw gespreksvaardigheden en bereid uw cliënten goed voor op verandering

Elke professional heeft in de praktijk wel eens te maken met cliënten waarbij er sprake is van gebrekkig probleembesef en weinig motivatie tot verandering. Vaak wordt dit ook wel weerstand genoemd. Wat gaat u in het gesprek bespreken en hoe doet u dit op een manier waarin u betrokken blijft richting uw cliënt en hem/haar niet verliest?

Motiverende gespreksvoering is een effectieve manier om met mensen te praten over verandering. Deze methode ondersteunt u om mensen in beweging te brengen om hun levenswijze te veranderen. Na de training gevolgd te hebben is het vrij gemakkelijk om deze techniek in te passen in uw bestaande werkwijze.

Doelgroep
Professionals werkzaam in crisisinterventieteams, teams Tijdelijk Huisverbod, Veilig Thuis, of andere organisaties gericht op de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Inhoud van de training
Tijdens deze training krijgt u informatie aangereikt gericht hoe u in gesprek cliënten kunt motiveren. De methode Motiverende gespreksvoering wordt uitgelegd, er wordt geoefend met gesprekstechnieken er is ruimte voor het bespreken van eigen casuïstiek.

Vergroot uw gespreksvaardigheden, maak kennis met deze methode en meld u aan!

Ook incompany bieden wij deze training aan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

stel een vraag Direct aanmelden

publicatie icon Publicaties

Huiselijk geweld

Bekijk alle publicaties

Docenten van dit aanbod: