Inloggen

Opleidingsaanbod

Het is onze gedeelde verantwoordelijkheid om kindermishandeling aan te pakken. Toch voelen veel professionals zich onvoldoende toegerust en komt effectieve hulp voor kinderen en gezinnen vaak onvoldoende op gang. Het LOCK bouwt mee aan een oplossing met een opleidingsaanbod op maat.

LOCK congres Trauma en Veerkracht #2

Het LOCK samenwerkingsparten

Op 24 september 2018 wordt alweer het vijfde LOCK-congres georganiseerd.

In navolging van het jaarlijkse LOCK-congres in 2017 is Trauma en veerkracht ook in 2018 het thema van het congres. We zijn namelijk nog lang niet uitgeleerd en we willen nog veel meer professionals bereiken om kennis mee te delen en uit te wisselen.
Hoe komt het nu dat het ene kind na een ingrijpende gebeurtenis traumatische klachten ontwikkeld en het andere kind niet? Hoe herken je trauma en hoe kun je de veerkracht bij kinderen en gezinnen vergroten? Wat zijn de effecten van langdurige onveiligheid door mishandeling of verwaarlozing op kinderen? Dit is een greep uit de onderwerpen die aanbod zullen komen tijdens het congres. De sprekers en workshopleiders hebben ieder hun eigen kennis en ervaring, die ze graag met je delen.
We zijn erg trots op het programma dat we je kunnen aanbieden. We hebben experts op het terrein van trauma en behandeling uit het binnen- en buitenland. In zeer diverse workshops bieden we je kennis en praktische tips om je eigen praktijk te verrijken en naar huis te gaan met nieuwe inzichten en ideeën. Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen en uitwisseling met de sprekers en workshopleiders.

Doelstelling
Dit congres biedt actuele informatie over de werking van trauma, effectieve behandelstrategieën en interventies om de veerkracht bij kinderen en gezinnen te versterken. Wat kun jíj doen om het verschil te maken?

Doelgroep
Behandelaren, wijkteammedewerkers, jeugdhulpprofessionals, medewerkers gecertificeerde instellingen en Veilig Thuis, leerkrachten, studenten en overige belangstellenden.

Inhoud
9.00 – 9.20         Inloop en registratie
9.30 -9.40           Welkom en introductie door dagvoorzitter Flora van Grinsven
9.40 – 10.20       Keynote Iva Bicanic: Hoe betere besluitvorming over traumabehandeling het verschil kan maken.
10.20 – 11.00      Keynote Arianne Struik: Slapende Honden? Wakker maken! Stabiliseren en behandelen van chronisch getraumatiseerde kinderen doe je zelf.
11.00 – 11.15      Discussie met de sprekers, o.l.v. dagvoorzitter Flora van Grinsven
11.15 – 11.30     Pauze
11.30 – 12.45     Workshopronde 1 met Aafke Scharloo, Peter Adriaenssens, Margreet Visser, Anne van den Ouwelant, André Bolks en Danny de Bakker.
12.45 – 13.30     Lunch en informatiemarkt
13.30 –  14.15    Keynote Peter Adriaenssens: De innerlijke dialoog als partner bij confrontatie.
14.15 – 14.45     Intermezzo door rapper Flinke Jongen
14.45 – 15.00     Pauze
15.00 – 16.15    Workshopronde 2 met Aafke Scharloo, Iva Bicanic, Arianne Struik, Margreet Visser, Anne van den Ouwelant en André Bolks.
16.15 – 17.00    Netwerkborrel

Klik hier voor het uitgebreide programma.

Praktische informatie
Datum en locatie: 24 september 2018 bij Domstad Koningsbergerstraat 9 Utrecht routebeschrijving
Accreditatie: Is aangevraagd bij SKJ en NVO-NIP
Kosten: De kosten voor deelname aan het congres bedragen € 235. Meldt u zich voor 1 augustus 2018 aan, dan betaalt u € 195.

Meld u hier aan

 

 

 

stel een vraag Direct aanmelden

publicatie icon Publicaties

Congressen

  • Geen publicaties gevonden met het thema Congressen
Bekijk alle publicaties

Docenten van dit aanbod: