Inloggen

Opleidingsaanbod

Het is onze gedeelde verantwoordelijkheid om kindermishandeling aan te pakken. Toch voelen veel professionals zich onvoldoende toegerust en komt effectieve hulp voor kinderen en gezinnen vaak onvoldoende op gang. Het LOCK bouwt mee aan een oplossing met een opleidingsaanbod op maat.

NIEUW De kracht van creativiteit in het werken met getraumatiseerde doelgroepen

1 daagse training
Datum: najaar 2020
Locatie: notk
Kosten € 295

Doelgroep
Alle professionals die werken met getraumatiseerde kinderen, jongeren of volwassenen.

Inleiding
Blootstelling aan chronische stress heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van het brein en de persoonlijkheid van kinderen, jongeren en volwassenen. Creativiteit, kunst, beeldend en non-verbaal werken hebben juist een positieve invloed op de ontwikkeling van het brein en de persoonlijkheid. En dat wordt ook steeds meer wetenschappelijk en neurobiologisch onderbouwd.

Inhoud van de training
Tijdens deze training gaat u zelf aan de slag met non-verbale, creatieve opdrachten en technieken, zodat u een idee krijgt over de mogelijkheden van kunst in het werken met getraumatiseerde doelgroepen. Ook krijgt u een theoretische onderbouwing op het gebied van trauma en kunst. Een (inter)actieve dag, waarin u zelf de ondersteunende, versterkende en stabiliserende werking van creatieve opdrachten kunt ervaren, die vervolgens rechtstreeks in te zetten zijn met uw doelgroep.

Deze training is bedoeld als aanvulling op uw handelingsrepertoire in het werken met kinderen, jongeren en ouders die trauma’s hebben opgelopen.

Het is niet noodzakelijk om ervaring te hebben met creatief werken om aan deze training deel te nemen.

stel een vraag Direct aanmelden

publicatie icon Publicaties

Overig Aanbod

Bekijk alle publicaties

Docenten van dit aanbod: