Inloggen
Welkom bij Het LOCK

Het Landelijk Opleidingscentrum Kindermishandeling

Het opleidingsaanbod van het LOCK richt zich op de intersectorale aanpak van kindermishandeling en scholing in diagnostiek en behandeling. We bieden opleidingen, methodiektrainingen, studiedagen, symposia en lezingen voor professionals die werken met kinderen en gezinnen.
LEES MEER OVER VISIE VAN HET LOCK

Multi-disciplinary Assessment and Participation in Child Protection Proceedings (MAPChiPP)

Het LOCK neemt samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) deel aan het Europese project Multi-disciplinary Assessment and Participation in Child Protection Proceedings / MAPChiPP. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie vanuit de Europese Unie. In samenwerking met enkele Europese partners worden 12 trainingsmodules ontwikkeld. Ook wordt een toolbox samengesteld en een internationaal netwerk opgebouwd.

Iedere projectpartner ontwikkelt 2 modules. Vanuit het NJI en het LOCK hebben we de modules Participatie van ouders en kinderen en Multidisciplinair werken ontwikkeld. Door uitwisseling van het materiaal maar ook door het gezamenlijk geven van trainingen leren we veel van onze Europese partners!

Op 12 en 13 april 2017 hebben we de eerste training verzorgd met het materiaal. Carla Thomas van Child and Family Training uit Engeland sloot aan als gastdocent. Zij heeft ons geleerd om te werken met het Common Assessment Framework for Children in need and their families (CAF). Klik hier voor meer informatie over de training en de mogelijkheid om deze te volgen.

Dankzij de feedback van de deelnemers hebben we de modules verder ontwikkeld. Door middel van een train-de-trainer hebben we een groep trainers opgeleid zodat we nu helemaal klaar zijn om het materiaal in Nederland aan te bieden.

De twaalf modules zijn:

1. Framework
2. Rechten van het kind
3. Kindermishandeling, verwaarlozing en de ontwikkeling van kinderen
4. Informatiedelen en documentatie
5. Analyseren en begrijpen van informatie
6. Interventies en planning
7. Gesprekken met kinderen
8. Participatie bij besluitvorming door ouders en kinderen
9. Kindvriendelijk systeem
10. Multidisciplinair werken
11. Kwetsbaarheid van kinderen
12. Ethiek

Hieronder een kleine impressie van de twee-daagse training.