Inloggen

'Laten we ouders helpen hun kinderen te helpen'

Expertise: gezinnen waarin sprake is van conflict in de partenrelatie, mediation, intervisiebegeleiding, ontwikkelingspsychologie, huiselijk geweld en de meldcode, complexe scheidingen.

Wietske Oosterhuis

Wietske is orthopedagoog generalist in opleiding en werkzaam als gedragsdeskundige, mediator, intervisiebegeleider en trainer binnen de jeugdzorg.

Wietske is gestart als gedragsdeskundige voor jongerencoaching. Ter ziektevervanging van een collega is zij betrokken geraakt bij een team gespecialiseerd in huiselijk geweld. Hier is het eerste zaadje geplant tot het werken met gezinnen waarin sprake is van conflict in de partenrelatie. Wietske is zich verder gaan specialiseren in dit onderwerp en heeft zich bekwaamd tot mediator.

Momenteel is zij werkzaam als gedragsdeskundige voor verschillende wijkteams in Rotterdam Rijnmond en als intervisiebegeleider en mediator voor het CJG te Capelle aan den IJssel. Daarnaast geeft Wietske met veel plezier trainingen over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op jeugdzorg, zoals ontwikkelingspsychologie, huiselijk geweld en de meldcode. Ook traint Wietske studenten van de opleiding orthodontie in het werken met de meldcode.

In haar opleiding tot orthopedagoog generalist is zij zich gericht verder aan het verdiepen in onderwerpen die samenhangen met scheiding, huiselijk geweld, kindermishandeling en trauma.

Samen met Desiree de Jong heeft Wietske een nieuwe interactieve training ontwikkeld voor het LOCK; “Hoe om te gaan met gezinnen bij scheiding??!! signaleren, normaliseren en mediëren.”

stel een vraag