Inloggen

'De behandeling van trauma bij kinderen verdient prioriteit!'

Expertise: Praten met kinderen over kindermishandeling, signalering van kindermishandeling, Traumagerichte cognitieve gedragstherapie, Horizonmethode, Trauma bij kinderen met een licht verstandelijke beperking, traumatische rouw bij kinderen.

Tessa Reedijk

Tessa Reedijk is docent Orthopedagogiek bij Erasmus Universiteit Rotterdam.

Ze studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, afstudeerrichting orthopedagogiek. Na haar stage binnen het Kinder- en Jeugdtraumacentrum kon ze blijven in een werkervaringsplek waar zij werkte tot 2016. In 2004 kreeg ze binnen het KJTC een baan als psycholoog. Van 2007-2009 volgde ze de gecombineerde postmasteropleiding tot orthopedagoog-generalist en GZ-psycholoog gevolgd. Daarnaast volgde ze de opleiding tot EMDR-therapeut bij kinderen en jongeren en de bijbehorende vervolgopleiding.

Binnen het Kinder- en Jeugdtraumacentrum bestond haar functie als GZ psycholoog uit de volgende werkzaamheden:
Het geven van therapie aan getraumatiseerde kinderen en jongeren, individueel of in groepsverband. Hierbij gebruik makend van de Horizonmethode (traumagerichte cognitieve gedragstherapie), EMDR, psychomotorische technieken. Het geven van ouderbegeleiding aan ouders van getraumatiseerde kinderen, individueel en in groepsverband.
Diagnostiek, intakes en indicatiestelling, consultatie aan andere professionals en het geven van training/nascholing bij andere instellingen en het begeleiden van stagiaires en superviseren van collega’s.

Tessa ontwikkelde met haar collega’s verschillende behandelmethoden waaronder: Traumagerichte therapie voor kinderen met een licht verstandelijke beperking, die seksueel misbruik hebben meegemaakt en therapie voor kinderen met traumatische rouw.

Tessa Reedijk aan het woord

Terug naar docenten en expertise
stel een vraag