Inloggen

Expertise: diagnostiek en behandeling van traumagerelateerde problematiek bij kinderen, waaronder hechtingsproblematiek

Sanne Lania

Sanne Lania heeft ruime ervaring in (trauma) behandeling van kinderen, adolescenten en (jong) volwassenen. Na het afronden van haar studie Orthopedagogiek in Groningen werkte ze tien jaar in twee verschillende justitiële jeugdinrichtingen, respectievelijk JJI ’t Poortje en JJI Rentray (tegenwoordig Intermetzo). Daarnaast werkte zij in bij een algemene GGZ-polikliniek.

Tijdens dit werk werd het haar duidelijk dat veel van de problemen en klachten van deze kinderen en jongeren samenhingen met (vroegkinderlijke) chronische traumatisering. Sanne heeft in 2013 de overstap gemaakt naar het Haags Kinder- en Jeugdtherapeuticum (traumacentrum) en is zich verder gaan specialiseren in de diagnostiek en behandeling van traumagerelateerde problematiek bij kinderen, waaronder hechtingsproblematiek. Sinds 2016 werkt ze bij het Kinder- en Jeugd Traumacentrum als behandelaar en sindskort als teamleider van de afdeling Heemskerk.

Naast haar werk als behandelaar is Sanne een ervaren docent. Ze geeft al 10 jaar les bij de Universitaire Postmasteropleiding Orthopedagogiek en heeft verschillende trainingen, cursussen en workshops gegeven op uiteenlopend gebied.

stel een vraag