Inloggen

'Veiligheidsplanning en risicogestuurde zorg vormen een belangrijke sleutel voor een effectieve aanpak van kindermishandeling'

Expertise: Veiligheidsplanning en risicogestuurde zorg bij huiselijk geweld en kindermishandeling & seksueel misbruik, disruptieve gedragsstoornissen bij jongeren en veerkracht bij gezinnen. Ontwikkeling en implementatie van behandelprogramma's die pleger- en slachtofferzorg integreren.

Sander van Arum

Sander van Arum is Expert multisectoraal systeemgericht samenwerken bij geweld, verwaarlozing & misbruik in huiselijke kring

Sander van Arum heeft een Master of Science in orthopedagogiek en is gecertificeerd als psychotherapeut en supervisor systeemtherapie en kinder- en jeugdpsychotherapie. Hij is voorzitter van de Sectie forensische systeemtherapie van de NVRG.

Zijn focus ligt op veiligheidsplanning en risicogestuurde zorg bij huiselijk geweld en kindermishandeling & seksueel misbruik, disruptieve gedragsstoornissen bij jongeren en veerkracht bij gezinnen. Hij ontwikkelt en implementeert behandelprogramma’s die pleger- en slachtofferzorg integreren met sturen op veiligheid voor gezinnen met een hoog risico op terugval in geweld of misbruik.

Hij was werkzaam als hoofd Behandelzaken bij het Centrum voor ambulante forensische psychiatrie de Waag. Sander is gespecialiseerd in de integrale aanpak bij huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel misbruik binnen het gezin en bij jeugddelinquentie. Hij is mede-ontwikkelaar van het triage-instrument Veilig Thuis. Hij is supervisor NVRG, VKJP en NVP en voorzitter Sectie forensische systeemtherapie van de NVRG.

stel een vraag