Inloggen
Merijn van de Vliet

'Kindermishandeling pakken we samen aan'

Expertise: Horizonmethodiek, Traumagerichte cognitieve gedragstherapie (TFCBT), EMDR, aandachtsfunctionaris kindermishandeling.

Merijn van de Vliet

Merijn van de Vliet werkt als GZ-psycholoog, kindertherapeut en ouderbegeleider bij het Kinder-en Jeugdtraumacentrum in Haarlem.

Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte naast haar studie bij de Kindertelefoon. De ervaring die ze daar opdeed vormden de basis om opzoek te gaan naar een plek waar ze kon werken met getraumatiseerde kinderen. Na bij Bureau Jeugdzorg en in het autisme-team van de Jeugdriagg gewerkt te hebben, werkt ze sinds 2006 bij het Kinder-en Jeugdtraumacentrum.

Merijn heeft ook in het buitenland ervaring opgedaan, ze deed vrijwilligerswerk in een kindertehuis in Bolivia en gaf in Colombia training aan collega-psychologen. Van 2007-2009 deed ze civiel rechtelijk psycho-diagnostisch onderzoek bij kinderen en hun ouders in opdracht van de Raad voor de Kinderbescherming en de Rechtbank.

Van 2008-2010 volgde ze de GZ-opleiding specialisatie Kinder & Jeugd. Aansluitend deed ze de opleiding tot EMDR-therapeut bij kinderen en jongeren en de bijbehorende vervolgopleiding. Binnen het Kinder- en Jeugdtraumacentrum bestaan haar werkzaamheden uit het geven van therapie aan getraumatiseerde kinderen en jongeren, individueel of in groepsverband, hierbij maakt zij gebruik van de Horizonmethode, traumagerichte cognitieve gedragstherapie (TFCBT), EMDR en psychomotorische technieken.

Verder geeft zij ouderbegeleiding aan ouders van getraumatiseerde kinderen, zowel individueel als in groepsverband. Naast diagnostiek, intakes, indicatiestelling en consultatie aan andere professionals, geeft ze training/nascholing bij andere instellingen. Binnen de Jeugdriagg is ze voorzitter van de aandachtsfuncionarissen kindermishandeling.

 

stel een vraag