Inloggen

'Kinderen Eerst!'

Expertise: behandeling, wetenschappelijk onderzoek, methodiekontwikkeling, kindermishandeling, geweld in het gezin, vechtscheidingen, seksueel misbruik.

Margreet Visser

Margreet Visser is Klinisch psycholoog en Coördinator van het Kinder- en Jeugdtraumacentrum Haarlem.

Margreet heeft haar hele carrière gewerkt met mensen die in hun kindertijd getraumatiseerd zijn geraakt. Daar waar het behandelaanbod onvoldoende is ontwikkeld of onvoldoende is onderzocht, zoekt zij naar mogelijkheden en oplossingen voor nieuwe methodieken, of verbeteringen in het bestaande aanbod.

Zij is werkzaam als psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut en onderzoeker. Samen met het team van het KJTC heeft zij onder andere  de HORIZON methodiek bij Ruzie en Geweld in het Gezin uitgewerkt en gepubliceerd. Als promovendus binnen de Academische Werkplaats Kindermishandeling onderzoekt ze momenteel de effectiviteit van deze methodiek.  Daarbij ontwikkelt zij met het Justine van Lawick en verschillende collega’s van het KJTC en het Lorentzhuis de methodiek voor gezinnen die verwikkeld zijn in zeer complexe echtscheidingen; Kinderen uit de Knel.

Margreet Visser is een ervaren docent en supervisor, de thema’s diagnostiek en behandeling bij kindermishandeling; seksueel misbruik, geweld in het gezin, en vechtscheidingen zijn belangrijke expertise gebieden.

stel een vraag