Inloggen

Expertise: diagnostiek en behandeling van traumagerelateerde problematiek bij kinderen, (vroegkinderlijke) chronische traumatisering, dissociatie en hechtingsproblematiek. Schrijfster, ervaren trainer en supervisor.

Leony Coppens

Leony Coppens studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit van Utrecht en is geregistreerd als klinisch psycholoog BIG, supervisor VGCt®, psychotraumatherapeut NtVP en EMDR-practitioner.

Zij heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring in het werken met kinderen, adolescenten en gezinnen met uiteenlopende problemen.
Eind jaren negentig werd het haar duidelijk dat veel van deze problemen samenhingen met (vroegkinderlijke) chronische traumatisering. Om die reden is zij zich verder gaan specialiseren in diagnostiek en behandeling van traumagerelateerde problematiek bij kinderen, waaronder dissociatie en hechtingsproblematiek.

Samen met Carina van Kregten vertaalde en bewerkte Leony Coppens een Amerikaanse training voor opvoeders van getraumatiseerde kinderen voor Nederland. (Coppens, L. en C. Van Kregten, Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders, Houten, Bohn Stafleu en van Loghum, 2012). Deze training wordt inmiddels met veel succes in tientallen organisaties (jeugdzorg, pleegzorg, kinder- en jeugd GGZ) in Nederland en België gebruikt.

In januari 2016 is het boek ‘Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen. Een praktisch handboek voor het basisonderwijs‘ verschenen dit boek schreef Leony samen met Carina van Kregten en Marthe Schneijderberg. Het boek vormt de basis van de tweedaagse opleiding ‘Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’.

Leony Coppens is een ervaren docent, ze geeft cursussen, trainingen, supervisie en advies aan professionals in de GGZ, jeugdzorg en het onderwijs. Daarnaast geeft ze regelmatig lezingen en workshops op (inter-)nationale congressen.

 

stel een vraag