Inloggen

'Werken vanuit compassie voor alle betrokkenen'

Expertise: geweldsproblematiek in families, vechtscheidingen, supervisie, relatie- en gezinstherapie, opleider.

Justine vanLawick

Justine van Lawick is klinisch psycholoog, relatie- en gezinstherapeut en was in 1984 een van de oprichters van het Lorentzhuis. een centrum voor systeemtherapie, opleiding en consultatie. Zij is hoofd opleidingen van het Lorentzhuis te Haarlem en opleider van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG).

Zij werkte in de volwassenen psychiatrie en kinderpsychiatrie. Van het begin af aan werkt ze met families, relaties en andere samenlevingsverbanden om problemen die volwassenen en kinderen ervaren samen op te lossen. Zij specialiseerde zich in het werken met geweldsproblematiek en demonisering in relaties en families met compassie voor alle betrokkenen. De laatste jaren richt zij zich op het behandelen van vechtscheidende ouders en hun kinderen.

Zij ziet therapie als een samenwerkingsproces van therapeut en cliƫnten: samen onderzoeken welke problemen worden ervaren, welke veranderingen gewenst worden en wat de meest passende weg is om tot die verandering te komen. In dit proces zet zij haar kennis en ervaring zo goed mogelijk in.

Justine van Lawick is een zeer ervaren docent, zij geeft veel supervisie en opleiding en verzorgt trainingen, voordrachten en workshops in binnen- en buitenland. Zij publiceerde over vele onderwerpen, zie hiervoor de rubriek publicaties.

stel een vraag