Inloggen

'Kindermishandeling pakken we samen aan'

Expertise: Infant mental health, ouderbegeleiding, systeemtherapie, supervisie.

Flora van Grinsven

Flora van Grinsven is klinisch psycholoog, (systeem)psychotherapeut en relatie- en gezinstherapeut en is gespecialiseerd in gezinnen met hele jonge kinderen.

Sinds 2011 werkt ze bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum (KJTC) in Haarlem, daarvoor sinds 1987 in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Flora gespecialiseerd in het werken met gezinnen met hele jonge kinderen (0-6), en ook is zij een ervaren behandelaar van getraumatiseerde kinderen en gezinnen.

Zij is tevens supervisor voor diverse specialistische verenigingen (VKJP, NVRG, DAIMH) en is docent in postdoctorale opleidingen (o.a. ouderbegeleiding, systeemtherapie en kindermishandeling).

Zij werkt bij het KJTC met ouders en kinderen en ook met hele gezinnen en groepen(o.a. de Horizonmethodiek). Bij het KJTC heeft ze zich verder gespecialiseerd in het werken met gezinnen waar ruzies en geweld voorkomen of voorgekomen zijn en ook de verschillende andere vormen van kindermishandeling. Flora is betrokken bij de doorontwikkeling en uitvoering van project “Kinderen uit de knel” voor gezinnen die te maken hebben gehad met complexe scheidingen.

In 2015 heeft Flora meegewerkt aan het kennisdocument van het NJI ‘Trauma-georiënteerde hulp voor kinderen met complex trauma in gezinsvervangende woonsituaties  (zie publicaties).

 

stel een vraag