Inloggen

'De aanpak kindermishandeling vraagt om lef!'

Expertise: de behandeling van getraumatiseerde kinderen, behandeling bij huiselijk geweld en complexe gezinssituaties

Evie Daniels

Evie Daniels is GZ-psycholoog en was van 2009 tot 2016 werkzaam bij het Kinder- en jeugdtraumacentrum (KJTC) in Haarlem als teamleider, ouderbegeleider en kindertherapeut.

In 2003 heeft zij haar opleiding tot psycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam afgerond. Na haar studie werkte ze als psycholoog in een weeshuis in Guatemala en maakte voor het eerst kennis met ernstig verwaarloosde en getraumatiseerde kinderen. Daarna is ze binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie werkzaam geweest als ouderbegeleider en kindertherapeut op een polikliniek. Tijdens haar opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog werkte ze als behandelcoördinator bij een dagopnamegroep en klinische behandelgroep voor kinderen tot 12 jaar met ernstige psychische problematiek.

‘Binnen de kinderpsychiatrie zag ik veel comorbiditeit met kindermishandeling, maar de behandeling is voornamelijk gericht op de psychiatrische diagnose’

Voor de aanpak van kindermishandeling en de signalering van trauma moeten we ons samen sterk maken en elkaars expertise benutten, als docent voor het LOCK kan zij daar een steentje aan bijdragen.

Begin 2016 heeft zij de overstap gemaakt naar het werken als zelfstandig psycholoog bij praktijk Van Kind tot Ouder. Hier bied zij laagdrempelige, deskundige en persoonlijke hulp op maat binnen een open en veilige sfeer. Zij helpt cliënten en gezinnen graag om weer in hun kracht te komen en met vertrouwen verder te gaan.

stel een vraag