Inloggen

'Signaleren, normaliseren en mediëren bij scheiding helpt ouders en kinderen door het emotionele proces'

Expertise; (conflict) bemiddelaar in scheidingszaken, ontwikkelaar en trainer

Desiree de Jong

In de 25 jaar dat Desiree werkzaam is in de jeugdhulpverlening, heeft zij veel ervaring opgedaan in het begeleiden van ouders en hun kind(eren) met een verstandelijke beperking, autisme of andere gedragsproblemen.

Vanaf 2005 is Desiree actief betrokken geweest bij het tot stand brengen van de methodiek “Ouderschap Blijft”, wat geresulteerd heeft in een landelijke methodiek die is vast gelegd in de Databank Effectieve Interventies van het Nederlands jeugdinstituut.

Met veel enthousiasme, kennis en motivatie heeft Desiree ouders en hun kinderen middels ‘Ouderschap Blijft’ begeleidt in het emotionele proces van scheiden. Het overdragen van haar kennis over de begeleiding van kinderen en ouders begon als voorlichting geven aan collega’s en samenwerkingspartners. Dit is uitgegroeid in het verzorgen van workshops en het geven van trainingen, om ook andere organisaties te trainen in de methodiek “Ouderschap Blijft“. Om de cursisten te boeien maakt zij gebruik van praktijkvoorbeelden, psycho-educatie, mediationtechnieken en casussen.

Vanaf oktober 2015 is Desiree een eigen bedrijf gestart: BONscheiding (Bureau Ouderschap Na scheiding). Zij biedt daar de training !Jes en complexe scheidingen aan en individuele oudergesprekken(contextuele hulpverlening).

Samen met Wietske Oosterhuis heeft zij een nieuwe interactieve training ontwikkelt voor het LOCK; “Hoe om te gaan met gezinnen bij scheiding, signaleren, normaliseren en mediëren.

stel een vraag