Inloggen

'Een brug naar de belevingswereld van kinderen met traumatische ervaringen'

Expertise: Infant mental health; traumabehandeling (alle vormen van kindermishandeling), psychomotorische therapie, seksuele gedragsproblemen, signs of safety.

Daniëlle Steggink

Danielle Steggink heeft ruim 20 jaar ervaring als psychomotorisch therapeut, sinds 5 jaar is ze werkzaam bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum in Haarlem.

Ze geeft individuele therapie, groepstherapieën en ouder-kind interactie therapie. Danielle is gespecialiseerd in de (trauma)behandeling van jongere kinderen (tot 12 jaar) en in het bijzonder ook de therapie van zeer jonge kinderen, tot 4 jaar. Als psychomotorisch therapeut integreert ze het lichaamsgericht werken binnen de (trauma)behandeling. Naast slachtoffers van mishandeling en misbruik richt ze zich op de behandeling van jonge kinderen die zelf lichamelijk (seksueel) grensoverschrijdend gedrag laten zien.  Ze is opgeleid in Signs of Safety en ‘Veilig Sterk en Verder’. Daarbij neemt ze deel aan het Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling (MDCK).

Voor de residentiële behandelsetting ontwikkelde ze samen met Margreet Visser het programma  ‘Veilig Samen Wonen’, deze methodiek richt zich op een veilig pedagogisch klimaat in relatie tot seksualiteit. Met deze methodiek wordt sinds vorig jaar binnen een aantal instellingen ervaring opgedaan.

 

 

stel een vraag