Inloggen

Charlotte Boonstra

Expertise: Multi Systeem Therapie voor jongeren met seksueel grensoverschrijdend gedrag. (NVRG) supervisor en opleider gezinstherapie. Therapeut Kinderen uit de knel.

Charlotte Boonstra

Charlotte Boonstra is Klinisch psycholoog/ gezins- en psychotherapeut en is momenteel werkzaam bij de Viersprong. Zij is o.a. werkzaam als supervisor van een MST-PSB team, (MultiSysteemTherapie) voor jongeren met seksueel overschrijdend gedrag en is tevens therapeut in het Kinderen uit de Knel team en opleider systeemtherapie.

Na haar doctoraal klinische psychologie aan de universiteit van Groningen heeft zij de opleiding gedragsveranderende gezinstherapie van Alfred Lange in Amsterdam gevolgd. Tijdens haar psychotherapie opleiding maar ook daarna kwam zij in aanraking met Minuchin, Whitaker, Karl Tomm, de Milanezen en met Maurizio Andolfi, kinderpsychiater en gezinstherapeut in Rome. Bij Andolfi heeft zij op verschillende plekken in Italie gezinstherapie practica gedaan. Het is Andolfi’s ziens- en werkwijze met gezinnen en collegae die haar het meest inspireren.

Zij heeft werkervaring op vele terreinen binnen de GGZ zowel met volwassenen als kinderen. Zij heeft klinisch, dagklinisch en ambulant met groepen, gezinnen, individuen gewerkt. De eerste jaren vooral met volwassenen en vanaf 2001 bij de Viersprong met adolescenten. Vanaf 2005 is zij gedeeltelijk overgestapt naar de forensische jeugdafdeling van de Viersprong waar zij supervisor is van Multi systeemtherapie-PSB teams. Multi systeemtherapie (MST) is onder andere gebaseerd op de structurele gezinstherapie van Minuchin, de strategische aanpak van Haley, de oplossingsgerichte gezinstherapie en stimuleert vooral gezinnen gebruik te maken van de eigen krachten en hulpbronnen. Charlotte is hiernaast ook geregistreerd (NVRG) supervisor en opleider gezinstherapie.

stel een vraag