Inloggen

'Goede relaties zijn goed voor mensen, voor hun fysieke en mentale gezondheid'

Expertise: Wetenschappelijk Onderzoek, Interpersoonlijke relaties, Kindermishandeling en effectiviteit van intersectorale hulp en behandelmethodieken bij kindermishandeling.

Catrin Finkenauer

Catrin Finkenauer is Hoogleraar Kindermishandeling en Interpersoonlijke relaties bij de afdeling Ontwikkelingspedagogiek aan de VU Universiteit.

Ze is projectleider bij de Academische Werkplaats aanpak Kindermishandeling (AWK) een door ZonMw gefinancierd onderzoeksproject waarbij beleid, onderzoek en praktijk samen werken om hulpverlening aan gezinnen die te maken hebben met kindermishandeling te verbeteren. Binnen de AWK doet zij onderzoek naar Multidisciplinaire teams waarin justitie, hulpverlening en gemeenten samen werken om de hulpverlening bij kindermishandeling te stroomlijnen en effectiever te organiseren. Verder is zij verantwoordelijk voor onderzoeken naar de effectiviteit van behandelingen voor kinderen die blootgesteld waren aan seksueel misbruik of huiselijk geweld. In samenwerking met het Kinder-en Jeugdtrauma centrum en het Lorentzhuis doet ze onderzoek naar vechtscheidingen en de behandeling hiervan.

Catrin Finkenauer is een ervaren wetenschapper en docent, onlangs werd ze binnen de Faculteit Psychologie en Pedagogiek uitgeroepen tot docent van het jaar. Ze is een gevraagd spreker op lezingen en symposia in Nederland maar ook daar buiten.

Catrin Finkenauer aan het woord

Terug naar docenten en expertise
stel een vraag