Inloggen

'Steeds opnieuw samen met het gezin op zoek gaan naar hun krachten en mogelijkheden om samen naar een hoopvolle toekomst toe te werken.'

Psychotherapeut, supervisor en hoofdopleider systeemtherapie

Bruno Hillewaere

Bruno Hillewaere is psychotherapeut, supervisor en hoofdopleider systeemtherapie.

Het werken met gezinnen en families, vooral gezinnen met adolescenten is zijn grote passie.

Steeds opnieuw probeert hij samen met het gezin op zoek te gaan naar hun krachten en mogelijkheden om samen naar een hoopvolle toekomst toe te werken. In deze zoektocht is Bruno erg geïnspireerd geraakt door, ondermeer, de narratieve en oplossingsgerichte benaderingen. Maar naast het aan de slag gaan met de krachten en mogelijkheden is het ook erg belangrijk om contact te maken met emoties, pijn en verlies, en te zien hoe gezinsleden hierin met elkaar verbinding kunnen leggen. Hij heeft samen met collega’s enkele boeiende projecten opgestarten, zoals een Multi Family Therapy groep voor adolescenten en hun families, het programma ‘kinderen uit de knel’ en een feedback gestuurde integratieve systeemtherapie. Van september 2015 werkt hij parttime voor Juzt en werkt hij vanuit een eigen praktijk voor systeemtherapie in Breda.

Integratie is voor hem een sleutelwoord en in zijn publicaties en workshops besteed hij hier dan ook erg veel aandacht aan. Naast psychotherapeut, supervisor en hoofdopleider schrijft hij artikelen en een boek over systeemtherapie voor gezinnen met adolescenten.

Sedert 2009 is Bruno hoofdopleider systeemtherapie. Als opleider systeemtherapie gelooft hij sterk in groei en persoonlijke ontwikkeling door middel van een veilig en stimulerend groepsproces. De uitwisseling met andere opleiders en andere instituten vindt hij ontzettend inspirerend. Zo is Bruno  ook betrokken bij Rapunzel, de internationale opleiding ‘collaborative practices en is hij gastopleider bij het Lorentzhuis, het Amsterdams instituut voor Relatie-en gezinstherapie, de interactieacademie en de Universiteit Gent.

stel een vraag