Inloggen

‘Hulpverleners en leraren die zijn getraind om trauma-sensitief te werken, begrijpen het gedrag van getraumatiseerde kinderen beter.’

Expertise: Internationaal Trainer in Trauma Ondersteuning & Kunstzinnige Therapie, Psychotrauma Consultant, Kunstzinnig Therapeut en Cultureel Antropoloog.

Anne van den Ouwelant

Anne van den Ouwelant is freelance Trainer in Trauma Ondersteuning & Kunstzinnige Therapie, zowel in Nederland als in verschillende (post)conflictgebieden. Zij is Psychotrauma Consultant, Kunstzinnig Therapeut, Cultureel Antropoloog en Project Ontwikkelaar/Coördinator. 

Sinds 2010 ontwikkelt Anne psychosociale projecten in (post)conflictgebieden en traint zij lokale hulpverleners op het gebied van trauma-sensitief werken. In 2014 heeft zij haar eigen onderneming opgezet, van waaruit zij in Nederland en in het buitenland individuele psychotrauma-begeleiding aanbiedt alsmede Trainingen in trauma-sensitief werken en Masterclasses in trauma en kunst. Zij verzorgde trainingen aan Yezidi vluchtelingen in de vluchtelingenkampen in Irak, leidde Braziliaanse hulpverleners op in de gewelddadige sloppenwijken van Brazilië en verzorgt trainingen aan Nederlandse leerkrachten en hulpverleners die met vluchtelingenkinderen werken. Belangrijk onderdeel van haar trainingen is het goed zorgen voor jezelf als hulpverlener: “Om goed voor anderen te kunnen zorgen, moet je allereerst goed voor jezelf kunnen zorgen”. Anne geeft jaarlijks creatieve workshops in Duitsland voor jong-volwassenen uit verschillende oorlogsgebieden en zij verzorgt de gastcolleges “Care for the Caretakers” aan de Hogeschool Leiden.

stel een vraag