Inloggen

'Doorvragen over misbruik lucht kinderen vaak heel erg op'

Expertise: diagnostiek en behandeling bij seksueel misbruik, mishandeling en trauma, cliënten met een verstandelijke beperking, APSAC Forensisch Interviewer, ervaren trainer en supervisor.

Aafke Scharloo

Aafke Scharloo is zelfstandig gevestigd klinisch psycholoog met specialistische expertise in diagnostiek en behandeling na seksueel misbruik, mishandeling en trauma. Ze is gespecialiseerd in de hulpverlening van mensen met een verstandelijke beperking.

Naast diagnostiek en behandeling van seksueel misbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag van kinderen, jongeren en volwassenen en adviseert ze instellingen, therapeuten, ouders en jongeren zelf in het omgaan met deze problematiek. Ze is co-auteur van het boek: SOS; Snelle Opvang na Seksueel Misbruik van mensen met een verstandelijke beperking.

Daarnaast is ze lid van de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik. De Taskforce jaagt in opdracht van de ministeries van V&J en VWS (de uitvoering van) beleid op het gebied van misbruik en mishandeling aan. Aafke is tevens opgeleid tot APSAC Forensisch Interviewer en heeft jarenlange ervaring in het voeren van deze gesprekken zowel in het hulpverleningskader als in het justitiekader en het trainen van deze gesprekstechniek en het superviseren van hulpverleners en politiemensen hierbij.

stel een vraag