Inloggen

'Samen pakken we kindermishandeling aan'

Expertise: diagnostiek en behandeling bij psychotrauma, rouw en seksueel geweld.

Irene Martens

Irene Martens werkt als GZ psycholoog in opleiding tot Klinisch Psycholoog (GioS) bij Stichting Centrum ’45

Daarvoor was zij werkzaam bij het KJTC in Haarlem waar zij kinderen en jongeren (0-23 jaar) behandelde die (vermoedelijk) traumatische ervaringen hebben opgedaan, en begeleide zij hun ouders. Hierbij maakte ze o.a. gebruik van TF-CBT en EMDR, en de Horizon methodiek voor groepstherapieën.

Irene startte op de Pabo, deed HBO Pedagogiek en via stages in de kinder- en jeugdpsychiatrie in Nederland en in Zuid-Afrika koos ze voor Orthopedagogiek in Nijmegen. Al vanuit de stage- en werk ervaringen (groepsleiding kinder- en jeugdpsychiatrie) was haar interesse gewekt voor het trauma werkveld.

Na een stagejaar bij de Jeugdriagg Haarlem (het zgn. trauma 18-23 jaar-team) kon ze na haar afstuderen blijven werken bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum (KJTC). Ondertussen schreef ze haar scriptie op de afdeling Psychotrauma van AMC de Meren, waar ze een kijkje in de keuken van wetenschappelijk onderzoek kreeg.

Binnen het KJTC heeft ze de opleiding tot GZ psycholoog afgerond en de basis en vervolgopleiding EMDR. Naast haar werk – en studieactiviteiten heeft ze zich altijd bezig gehouden met vrijwilligerswerk: ontwikkelingshulp, rouwbegeleiding, en (trauma)behandeling aan ongedocumenteerden.

Irene Martens aan het woord

Terug naar docenten en expertise
stel een vraag